Preview Masters Historic & Belcar

Het Genkse MSE team staat dit weekend aan de start van het vernieuwde BELCAR kampioenschap op het Circuit van Zolder. Met een 40-tal wagens op de startgrid mag dit gerust een succes genoemd worden!

Het team zet dit seizoen een BMW M235i in die bemand zal worden door Peter Beckers en Bart Van Samang. Ook Jef Van Samang zal het stuur nemen tijdens enkele races en zal Peter en Bart vervoegen tijdens de 24 Uren van Zolder.

De BMW met startnummer 245 komt uit in de “Belcar 3" klasse, die een competitieve klasse is met maar liefst 17 wagens, onder meer 12 BMW’s M235i, aangevuld met een aantal andere sterke wagens zoals BMW M3, Saker, Ginetta, en KTM X-bow.
Een sterke competitie zal er sowieso zijn in de BMW M235i Racing Cup. Hiervan werd reeds 1 manche verreden in Spa-Francorchamps tijdens de BGDC wedstrijd in het kader van de Trophée des Fagnes.

Peter Beckers werkte deze wedstrijd alleen af en behaalde reeds een mooie 6e plaats in de BMW M235i Racing Cup en een 14e plaats algemeen.
Peter en Bart konden enkele weken geleden de BMW M235i voor de eerste keer testen op het Circuit van Zolder met de nieuwe upgrade die voorzien werd voor de BMW M235i Racing Cup.

Bart: “Het was de eerste test voor mij met deze wagen en ondanks zijn gewicht is het makkelijk rijden. Enige aanpassing qua setup was wel nodig maar ik ben ervan overtuigd dat we competitief voor de dag kunnen komen. We vonden al een vrij goeie setup en ik hoop deze tijdens het raceweekend nog te kunnen verbeteren."

De kwalificaties van de Belcar worden verreden op zaterdag en de wedstrijd op Zondag.

Het MSE team zal dit weekend zijn tenten opslaan in paddockzone 0!

MSE press