Nabeschouwing Belcar FIA GT1

Het Genkse MSE team heeft een bewogen eerste race van het nieuwe Belcar seizoen achter de rug. De BMW 335i Coupé die bemand werd door Peter Beckers en Bart Van Samang moest vrij vroeg in de wedstrijd opgeven.
Op zaterdag waren er 2 kwalificaties van telkens 30 minuten gepland. Bart nam het grootste deel van de eerste sessie voor zijn rekening, maar hij kreeg niet voldoende temperatuur in de banden door een te harde compound. Als gevolg hiervan had hij veel last van onderstuur, waardoor het moeilijk was een snelle tijd neer te zetten. In extremis kon Bart een rondetijd van 1’39"444 neerzetten, hij was hiermee echter niet tevreden omdat hij voelde dat er veel meer in zat.
Tijdens de tweede sessie vertrok Bart met zachtere banden en dit resulteerde dadelijk in een chrono van 1’38"793. Peter werkte de tweede sessie af en kon vlot de rondetijden draaien die het team vooropstelde voor de wedstrijd.

De wedstrijd op zondag werd gestart door Peter, maar na 22 ronden in de wedstrijd moest het team opgeven na een crash.
Peter: “Plots werd voor mij de Porsche van Ward Sluys van de baan gedrukt door een andere wagen. Ik probeerde hem nog te ontwijken maar we raakten mekaar, met schade aan de ophanging tot gevolg. Ik kon de pits nog opzoeken maar we moesten de handdoek in de ring werpen."
Bart kwam zondag niet aan rijden toe en kijkt al verder naar de volgende race: “Ondanks de pech die we dit weekend kenden, ben ik toch tevreden met de vooruitgang die we geboekt hebben. Omwille van tijdsgebrek hebben we heel weinig kunnen testen. De chrono van 1’38"7 tijdens de qualificaties was onze eerste doelstelling en die hebben we bereikt, nu moeten we ons verder concentreren op het vinden van de perfecte set-up en dan ben ik ervan overtuigd dat we nog veel meer uit de BMW kunnen halen".