Het Belcar Endurance Championship is dit weekend te gast in Spa-Francorchamps voor de 4e manche van het kampioenschap. Het Genkse MSE heeft sinds de vorige wedstrijd niet stilgezeten en heeft de 24 Uren van Zolder links laten liggen om de nieuwe BMW 3 Coupé klaar te stomen.

“Veel werk is er verricht, en het zal de laatste dagen voor de race nog hard werken worden om de wagen zijn vuurdoop te kunnen geven, maar dit is de enige optie", zegt teamleider Dominiek Paret.
“De diesels zijn op dit moment moeilijk te kloppen met onze BMW 1 GTR. Het versneld inzetten van de nieuwe Coupé is de enige optie om in het kampioenschap te strijden voor de zege, en vermits we op dit ogenblik 2e staan in het kampioenschap is de motivatie eens zo groot."

Peter Beckers zal voor deze wedstrijd bijgestaan worden door Bart & Jef Van Samang. Op vrijdag zijn er enkele vrije trainingen gepland, hetgeen voor het team zeer belangrijk zal zijn voor de roll-out en het zoeken naar een goede setup.
Peter Beckers : “We zullen aan de start staan met een nieuwe wagen, maar toch hebben we de ambitie om goed te scoren deze wedstrijd. We hopen snel een goede setup te vinden en hebben het volste vertrouwen in het schitterende werk dat Dominiek en zijn team geleverd heeft."

MSE press