MSE review: Belcar 12 uren van Spa

MSE had zich deze race ietwat anders voorgesteld. De kwalificaties op vrijdag waren thans hoopgevend met een tijd van 240 en de pole in de klasse. Bart Van Samang en Peter Beckers keken dan ook hoopvol uit naar de race op zaterdag, gereden in het voorprogramma van de 12 uren van Spa.
Bart startte de wedstrijd met dezelfde afstelling als tijdens de kwalificaties, maar kreeg al snel te kampen met een onderstuurde BMW. Het was echt hard werken", vertelt Bart na zijn stint: Ik heb alles uit de kast proberen te halen om sneller te gaan maar het lukte gewoon niet, de banden stelden me zwaar teleur en ook het normale vermogen was niet beschikbaar. Dan kreeg ik er na mijn eerste verplichte stop nog een drive-through bovenop voor overspeeding in de pitlane.
Toch ben ik tevreden omdat we weer op het podium stonden. Voor het algemeen klassement zijn het waardevolle punten maar er had zoveel meer ingezeten."
Peter Beckers nam het stuur over van Bart tijdens de laatste safety-car procedure. De herstart verliep chaotisch, vertelt Peter: Mijn voorliggers hadden niet direct door dat er terug groen gezwaaid werd en n van onze concurrenten vlak achter mij wel. Daardoor hebben we nog een plaats verloren waardoor we uiteindelijk 4e tourisme algemeen en 3e in onze klasse zijn geworden."
Teamchef Dominiek Paret treedt zijn piloten bij: De afstelling die we hadden was duidelijk niet de juiste voor onze banden. Voor 1 snel rondje was deze afstelling prima, maar niet voor een volledige wedstrijd. Na het uitlezen van alle data blijkt dat de motorsturing niet op punt stond wat het gebrek aan vermogen verklaart."
Het MSE team tekent alvast present voor de volgende wedstrijd op 9 & 10 juli in Spa, waar het zijn plaats in het kampioenschap met hand en tand zal verdedigen!