MSE blikt tevreden terug op de Gordon Finest Race

Een goed resultaat behalen was de uitdaging voor deze openingsrace van het Belcar Endurance Championship. De tweede trede op het tourisme podium behalen was ietwat buiten verwachting, maar gezien het harde werk van het team is het toch gelukt.

De race van 150 minuten werd gestart door Bart Van Samang, die er de eerste wedstrijdhelft een strak tempo op na hield. Enkel de BMW 130i van Kenis - Lumbeeck en de EMG BMW met Eric Qvick achter het stuur gingen sneller van start. Bart wist toch mooi op te schuiven naar plaats 19 algemeen en 3de in de divisie bij de wissel met Peter Beckers. Bart: “het ging prima, de 130i GTR is er sterk op vooruit gegaan met de evoluties die we dit jaar gedaan hebben, de wegligging was wel nog niet top maar ik heb een leuke wedstrijd achter de rug."

Peter Beckers - bijna een jaar inactief geweest - weet zijn opdracht perfect te vervullen. Omdat het reglement voorschrijft dat er twee stops moeten gebeuren, komt Peter op een half uur voor het einde aan de leiding in de klasse te staan. De teamleiding stelt de tweede verplichte stop zo lang mogelijk uit: “we hoopten op een code 60 in het laatste half uur" geeft Dominiek Paret aan. “Het was een gok want van de tweede plaats in de divisie waren we vrij zeker."
Na een snelle splash en dash op 5 minuten voor het vallen van de finishvlag bracht Peter de BMW naar de eindmeet op een verdienstelijke 15de plaats algemeen en 2de plaats in de divisie tourisme.
Het MSE team is bijzonder tevreden met het resultaat en het is mooi om vast te stellen dat een tourisme wagen tussen al het GT3 geweld ook zijn plaats heeft.