Review Dunlop First Race - Spa Francorchamps 04-05/04/2009

De eerste wedstrijd van het nieuwe DSMEC seizoen werd door MSE met succes afgewerkt, want de beide BMWs van het team haalden de finish met een verdienstelijk resultaat.
De gele BMW M1 met startnummer 315 werd bestuurd door Frank Jennen en Harry Peeters, en de witte BMW 1 nr. 316 werd bemand door Peter Beckers en Jef Van Samang.

De qualificatie op zaterdag werd rustig aangevat. De BMW nr 316 werd door Peter Beckers gepiloteerd naar een 6e plaats, in een tijd van 249", terwijl Frank Jennen de gele M1 GTR n 315 op een 7e startplaats parkeerde met een tijd van 250".
Peter: De BMW heeft merkelijk meer vermogen, maar we hebben nog veel werk aan de wegligging. Ik moet hard werken om de wagen te sturen waar ik wil, waardoor het opletten geblazen is."
Frank: De M1 GTR is een fantastische wagen, met veel vermogen en een schitterende wegligging. Ik heb tijdens de qualificatie niet het volle pond kunnen geven door een afgebroken splitter vooraan, maar ondanks dat ben ik zeer tevreden".

De wedstrijd werd op zondag aangevat in zonnige weersomstandigheden. Peter nam de start op het nr 316, terwijl Harry de start nam op het nr. 315.
Beide piloten namen een rustige start en konden met strakke rondetijden opklimmen in hun klasse. Na ongeveer 50 minuten wedstrijd gaf Harry het stuur over aan Frank. De pilotenwissel verliep snel en Frank kon de aanval op het podium inzetten. Met een strak en constant tempo kon Frank de M1 GTR naar een derde plaats in klasse 3 loodsen. Intussen reed Peter constant rond de 4e en 5e plaats. Hij kampte opnieuw met problemen met de wegligging en moest constant werken om de BMW op de baan te houden. Jef nam het stuur over van Peter na een uur en een kwart wedstrijd.
Een kwartier voor het einde van de wedstrijd kwam Frank binnen voor de 2e verplichte pitstop, en ging terug de piste op in 3e positie. Jef voerde ook zijn 2e pitstop uit en vervoegde het veld op een 5e positie.
Uiteindelijk werden Frank en Harry na 3 uur wedstrijd afgevlagd met een 3e podiumplaats, op slechts 13 seconden van de 2e plaats.
Peter en Jef eindigden zeer verdienstelijk op een vijfde plaats in klasse 3.