MSE maakt plannen voor 2007 bekend!

MSE staat voluit voor Motorsport Services & Engineering. Dat betekent dat het enerzijds met een gedreven raceteam actief is in verschillende kampioenschappen en dat het zich anderzijds toelegt op de organisatie van evenementen in de autosport. Vanavond lag de focus op het sportieve luik. De bestuurders (zowel directieleden als piloten) klommen op het podium van discotheek Carré in Willebroek om hun plannen voor het seizoen 2007 te presenteren aan partners en pers.

Het team uit Limburg is ambitieus. Door de samenwerking met DGR Motorsport kan MSE een Porsche Biturbo inzetten in de SRO Mediagroep Van Dyck Belcar. De ervaren Paul Grutman zal deze Duitse krachtbron delen met vader en zoon Van Samang, een duo dat zijn sporen in de racerij ook al verdiend heeft. Paul Grutman kijkt reikhalzend uit naar de start van het seizoen: "Met de Van Samangs vormen we een sterke ploeg. We mikken dan ook op een zo hoog mogelijk plaatsje in de tabellen. In onze eigen klasse, welteverstaan. Hoe de waardeverhoudingen precies liggen, zullen we ontdekken tijdens de eerste race. Daarna kunnen we onze doelen eventueel bijsturen."

Bart Van Samang bevestigt: "In het begin zal het nog wat zoeken zijn naar de juiste setup voor de banden. Maar ik heb er het volste vertrouwen in dat we een leuk seizoen gaan beleven. Voor mij is het bovendien opnieuw een stap vooruit met die Porsche Biturbo. Spannend!"

Jef Van Samang denkt verder dan het louter sportieve: "We zullen er dit jaar alles aan doen om onze partners de nodige 'return' te geven. Zij maken immers heel wat mogelijk voor MSE. Ik verwacht vooral veel van de 24 uur van Zolder. Het is voor iedereen hét evenement van het jaar en ook onze partners zullen massaal aanwezig zijn."

In de Belcar Endurance Cup neemt Marc Vanmanshoven wederom plaats in zijn BMW Compact. Hij zal bijgestaan worden door Serge Cassiers en Dirk Willems. Net als vorig jaar willen ze enkele podiumplaatsen halen in hun klasse. MSE heeft van de winterpauze gebruikgemaakt om de BMW in optimale conditie te brengen.

Het programma voor de Belgian Touring Car Series met de BMW Coupé E46 blijft voorlopig in de koelkast. Piloot Peter Beckers legt uit waarom: "Laten we zeggen dat ik van een 'sabbatical' ga genieten. Ik ben een concessiehouder van BMW en we zijn in Genk net begonnen met het bouwen van een volledig nieuw complex met ruime garage en toonzaal. De opening is nog voor dit jaar gepland, dus voor de Belcar of Endurance Cup heb ik nu geen tijd. Misschien verlaat ik mijn werf wel even voor enkele wedstrijden zoals de 24 uur van Zolder, maar een volledig seizoen zit er spijtig genoeg niet in."