MSE PREVIEW DSMEC "24 Hours of Zolder"

MSE maakt zich op voor de 4e manche van de Dunlop Sport Maxx Endurance Cup, verreden in het voorprogramma van de 24 Uren van Zolder. Voor sponsors en piloten is dit traditioneel dé afspraak van het seizoen.

Voor MSE zijn het drukke tijden geweest. De gele BMW M1 GTR moest hersteld worden na een crash tijdens de vorige race, en de BMW 130i heeft de nodige aanpassingen gekregen aan het differentieel. Ook werd een oplossing gevonden voor een probleem dat tijdens de laatste wedstrijd opdook op de M1 GTR, namelijk het beperkt vermogen dat de BMW krachtbron leverde. Een storing in het shift-cut systeem van de sequentiële schakelbak bleek de oorzaak te zijn.

Voor deze race van 150 minuten zal Marc Vanmanshoven op de BMW 130i bijgestaan worden door zijn makker Jef Van Samang. Tijdens de eerste wedstrijd van deze wagen tijdens de “Go Fast X-days" werden ze als 6e in de klasse afgevlagd. Het pilotenduo zal alleszins hun uiterste best doen om dit resultaat op z’n minst te evenaren.
De gele BMW M1 GTR zal bemand worden door Bart Van Samang en Peter Beckers.
“Als we van pech gespaard blijven is een podiumplaats een must", laat Bart weten. “Het is sinds de Belcar in 2006 geleden dat ik nog samen met Peter geraced heb. Ik kijk er enorm naar uit om terug samen met hem een wedstrijd te betwisten".

Voor Peter Beckers is het de eerste race met deze M1 GTR, en hij heeft reeds kort kunnen kennismaken met de wagen. Peter: “Ik wil geen afbreuk doen aan de BMW 130i, maar de motor, de remmen en het chassis van de M1 GTR zijn toch net iets beter. Voor mij is het dus ook weer even wennen aan de situatie, maar samen met Bart gaan we voor een goed resultaat, laat de Genkse BMW dealer nog weten."

MSE Press