Voor de tweede race van de Dunlop Sport Maxx Endurance Cup waren de tenten opgeslagen op het Circuit van Zolder. MSE was opnieuw van de partij met de BMW M1 voor Frank Jennen en Jef Van Samang, en de BMW Compact voor Marc Vanmanshoven en Serge Cassiers, beide uitkomend in klasse 3.
De “Kick Off races" werden voor de DSMEC vrijdag reeds op gang getrokken met de kwalificaties. De progressie van de 1-serie was duidelijk te merken, nadat er donderdag op de internationale trainingsdag gewerkt was aan de setup. Er kon tijdens de kwalificatie een mooie 7de tijd geklokt worden in klasse 3. De BMW compact klokte de 9de tijd.
Op de algemene grid zijn deze chrono’s goed voor een 20ste en 24ste plaats.

Zaterdagmiddag ging het licht op groen voor een meute van 47 wagens. Jef Van Samang en Marc Vanmanshoven namen de start van deze 120 minuten durende race. Al vrij vroeg in de wedstrijd moest er door de koersdirectie een code 60 worden ingevoerd. Marc en Jef probeerden hun banden op temperatuur te houden maar Jef misrekende zich in de ronden nadat de piste terug vrijgegeven werd, met een pirouette in de eerste linkse als gevolg. Jef ging daarna nog op zoek naar het juiste tempo maar moest even later komen pitten om een kromgebogen stabilisatorstang te laten herstellen. Alle kans op een goede klassering was toen reeds verdwenen.

Frank Jennen nam op de M1 de tweede relais voor zijn rekening met als doel de wagen aan de finish te brengen, om alsnog punten te kunnen sprokkelen. Frank brengt de wagen uiteindelijk binnen op een 9de plaats.

Marc en Serge werkten in de BMW Compact stelselmatig hun rondjes af en passeerden de zwart-wit geblokte vlag op een 7e positie.

MSE Press.